mandag den 24. oktober 2011

Othellolagkage


Ingredienser

30 markoner
100 g. flormelis
3 tsk. kakao
2 spsk. kogende vand
1,5 dl. piskefløde
5 spsk. hindbærmarmelade
2 lagkagebunde


Mørdejsbunde:
300 g. hvedemel
100 g. flormelis
150 g. stuetempereret smør
1 æg

Flødecreme:
5 dl. sødmælk
1 stang vanilje
70 g. sukker
40 g. maizena
2 bægre past. æggeblommer
0,25 L. piskefløde

Marcipanovertræk:
200 g. marcipan
100 g. flormelis
ca. 25 g. glukosesirup

Flødecreme:
4 dl af mælken koges op i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
Kornene blandes med sukkeret og mases sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, maizena og den resterende 1 dl mælk piskes godt. Tilsæt blommerne og pisk igen.
Når mælken koger kommes vanilje blandingen direkte op i gryden. Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. Cremen hældes straks i en beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at skinnet på toppen undgås.
Afkøl cremen helt i køleskab – minimum 2 timer. Fløden piskes stiv og vendes i massen for at få flødecremen.

Mørdejsbunde:
Ælt alle delene sammen til en smidig dej, og stil koldt i 30 min. Bag ved 200 grader i ca. 10 min.


Marcipanovertræk:
Ingredienser æltes sammen til en ensartet masse. Massen rulles ud til en lang strimmel, som er ca. 1 cm højere end lagkagens højde, og så lang så den kan nå hele vejen rundt om kagen. 

Samling:
Læg mørdejsbunden nederst med halvdelen af flødecremen ovenpå. Herefter lægges den ene lagkagebund på med marmeladen og makronerne. Resten af flødecremen lægges ovenpå. Den sidste lagkagebund toppes ovenpå. 
Stil koldt i 1 time. 
Nu rulles marcipanen rundt om kagen, og flødeskumstoppe strøjtes på.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar