Ingredienser
30 markoner
100 g. flormelis
3 tsk. kakao
2 spsk. kogende vand
1,5 dl. piskefløde
5 spsk. hindbærmarmelade
2 lagkagebunde
Mørdejsbunde:
300 g. hvedemel
100 g. flormelis
150 g. stuetempereret smør
1 æg
Flødecreme:
5 dl. sødmælk
1 stang vanilje
70 g. sukker
40 g. maizena
2 bægre past. æggeblommer
0,25 L. piskefløde
Marcipanovertræk:
200 g. marcipan
100 g. flormelis
ca. 25 g. glukosesirup
Flødecreme:
4 dl af mælken koges op i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
Kornene blandes med sukkeret og mases sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, maizena og den resterende 1 dl mælk piskes godt. Tilsæt blommerne og pisk igen.
Når mælken koger kommes vanilje blandingen direkte op i gryden. Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. Cremen hældes straks i en beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at skinnet på toppen undgås.
Afkøl cremen helt i køleskab – minimum 2 timer. Fløden piskes stiv og vendes i massen for at få flødecremen.
Mørdejsbunde:
Ælt alle delene sammen til en smidig dej, og stil koldt i 30 min. Bag ved 200 grader i ca. 10 min.
2 lagkagebunde
300 g. hvedemel
100 g. flormelis
150 g. stuetempereret smør
1 æg
Marcipanovertræk:
Ingredienser æltes sammen til en ensartet masse. Massen rulles ud til en lang strimmel, som er ca. 1 cm højere end lagkagens højde, og så lang så den kan nå hele vejen rundt om kagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar