lørdag den 1. oktober 2011

Bresaola m. hjemmelavet pesto og chilimayo

Jeg har aldrig været vild med fisk, så derfor har forretter aldrig været min favorit ret. Men så fandt jeg min erstatning i bresaola. Det er en dejlig nem ret og smager fantastisk.

Det anrettede fad, med bresaola, rucola og cherrytomater



Ingredienser (4 personer):
16 skiver bresaola
Lidt olivenolie
Citronsaft
Salt(Maldon) og peber
Rucola
Cherrytomater

Basilikumspesto:
1 stor potte basilikum
Evt. lidt persille og purløg
1-2 dl. olivenolie
20 g. parmasan
10-20g. tørristede pinjekerner
1/4 rødløg
2 fed hvidløg
Salt(Maldon) og peber

Chilimayonaise(2-2,5 dl):
1 dl. olivenolie
1 dl. rapsolie
2 past. æggeblommer
2 tsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. tomatpure
2 fed hvidløg
1 frisk chili
1-2 tsk. chilipulver
Salt og peber
Cayennepeber

Bresaolaen lægges på en stor tallerken, hvorefter det pensles med olivenolie og citronsaft, samt drysses med salt og peber. Pyntes til med Rucola og cherrytomater. 

Basilikumpesto:
Alle ingredienser blendes til en jævn masse (3-5 minutter). Smages til, og reguleres.

Chilimayonaise:
Hæld æggeblommerne i en skål og pisk dem skummende. Tilføj derefter dijonsennep, salt og peber.
Der piskes videre samtidig med at olien tilsættes i en tynd stråle, så æggeblommerne kan nå at optage det, så det ikke skiller.
Når den har fået en passende konsistens blandes resten af ingredienserne i. Chilien kan, ligesom hvidløget, presses i en hvidløgspresser, for at blive så fint som muligt.

Hertil serveres lækkert fransk baguette.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar