Til at starte med vil jeg gerne lige beklage at billederne vender forkert, der arbejdes på sagen :)
Nå men jeg troede jo rigtig jeg havde fundet den gode opskrift og ville bruge det gode mel til det. Men det var åbenbart ikke opskriften på det perfekte flute.. Øv øv.
Første sted det gik galt, var i mængden af gær, da det stod i målenheden: tsk., som åbenbart betød ærtestørrelse af gær.
Derefter brugte jeg aaaalt for meget durummel, som ikke just gør dejen dejlig let, når det næsten kun er den slags mel der er i.
Nå men synes flutesformen virkede optimalt, og var sikker på det var fantastiske flues, indtil jeg smagte dem.
Ingredienser:
Fordej:
500 g. hvedemel, gerne tipo 00 (brugte jeg)
2 tsk. gær (brug for alt i verden ikke 20 g. ;), men to ærtestørrelser)
4 dl. vand
Dej:
600 g. mel, gerne spelt eller hvedemel (jeg brugte durum, lad være med det, medmindre du også bruger en anden slags mel)
3 tsk. gær (3 ærtestørrelser)
4 dl. vand
2,5 spsk. salt (gerne Maldon)
Dag 1:
Fordejen røres let sammen og står 24 timer.
Dag 2:
Rør gæren fra "dejen" sammen med vand, og lad det opløses. Melen tilføjes, vent med salten.
Lad dette stå en halv til en hel time og hvile.
Dejen og fordejen, samt salt røres nu sammen. Dette er nemmest i en røremaskine.
Når det er æltet godt sammen hældes det over i en skål med olivenolie i. Lad det hvile 1 time, hvorefter enderne foldes ind på midten. Denne proces gentages 2 gange mere.
Når det er gjort den sidste gang deles dejen i 4 og formes som flutes. (jeg lagde dem på noget bagepapir, da jeg gerne ville have flutesformen varmet op inden de kom derpå).
Her skal de hæve sig til dobbelt størrelse.
Når dette er sket lægges de på flutesformen i en 250 graders varm ovn, med en bradpande med kogende vand i(for at skabe damp). Lad dem bage i 10 min, og skru herefter ned til 200 grader i 10-15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar