Mørdej:
300 g. hvedemel
100 g. flormelis
150 g. stuetempereret smør
1 æg
Kransekagemasse:
250 g. ren rå marcipan
100 g. sukker
1 stk. æggehvide
Diverse:
ca. 150 g. nougat
ca. 20 g. pistacier, usaltede, finthakkede
ca. 200 g. god chokolade
Mørdej:
Ælt alle delene sammen til en smidig dej, og stil koldt i 30 min.
Kransekagemasse:
Sukker og æggehvide røres sammen. Lad trække i en time for at sukkeret bliver opløst.
Massen æltes herefter sammen med marcipanen.
Rul mørdejen ud til en tykkelse på 2-3 mm. og brug en rund udstikker på ca. 5 cm i diameter. Læg en klump nougat på dejen. Tril en kugle af kransekagemassen på en tredjedel af diameteren på mørdejen. Bøj nu 3 ender op mod kransekagemassen. Drys med pistacierne.
Bages ved 200 grader i 8-10 min
Når de er kolde, smeltes halvdelen af chokoladen, og resten finthakkes. Den smeltede chokolade hældes over den finthakkede, og smeltes også.
Dyp bundene i chokolade, og vend dem med bunden op ad på et stykke bagepapir.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar