fredag den 18. maj 2012

Ølandsbrød m. tzatziki og bacon





Ølandsbrød:
3 dl. vand
1,5 spsk. maldon salt
1,5 g. gær (1 ært)
1 spsk. Surdej
200 g. fint ølandshvede
100 g. groft ølandshvede


Fremgangsmåde:
2 dl. vand, surdej, gær og salt blandes sammen i en røremaskine.
Melen tilsættes og røres ved lav hastighed i 3 min. 
Sæt nu hastigheden højere op og ælt i 15 min, samtidig med der tilsættes den sidste dl. vand.
Når dejen er rørt sammen, skulle man gerne kunne se igennem den, hvis man prøver at hive i to ender af dejen.
Dejen lægges nu i en skål, som er smurt med olie. Dette hæver nu i 20-22 timer.

Dejen lægges nu på et stykke bagepapir og hæver i 15 min, hvorefter det kommes i en ovn ved 250 grader, på en bagesten. Dette bager i 20-25 min.


Tzatziki:
1/2 agurk
3 spsk. creme fraiche 6%
1 lille fed hvidløg
salt og peber


Fremgangsmåde:
Agurken flækkes og det midterste skrabes ud. Resten rives i strimler, og blandes nu med cremefraiche, presset hvidløg, salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar