Ingredienser:
125 g. klaret smør (smeltet smør, hvor vallen er taget fra)
4 past. æggeblommer
3-4 spsk. estragon hvidvinseddike
3-4 spsk. vand
1 skalotteløg
1 bundt estragon
lille håndfuld kørvel
Lidt citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåden:
Essens:
Hvidvinseddiken, vandet, finthakket skalotteløg, stilkene fra estragonen samt de grimmeblade, koges ned til halvdelen med salt og peber.
Sauce
Det klarede smør koges op.
Æggeblommerne piskes luftige i en gryde med essensen, ved varme.
Det er vigtigt det ikke koger, da æggeblommerne ellers vil blive kogte.
Når massen er luftig tilsættes smøren lidt ad gangen. Vær sikker på at æggeblommer kan optage smørret, ellers vil den skille.
Når al smørret er tilsat, smages det til med citron, salt og peber og tilsættes finthakket kørvel og estragon.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar